Sen tisdagskväll  

Fick sova ut ordentligt i förmiddags, och sedan kände jag mig ha krafter  att ta itu med en hel del saker: jag städade vardagsrummet och köket på mammas sida, hängde in torr tvätt i garderoberna, åkte till Gullspång och köpte torrisar till katterna, eldade varmt i huset och lagade en god middag till mamma och mig. Hon var också ovanligt pigg för att komma hem från en dialysdag och behövde bara sova en dryg timme innan hon orkade vara uppe och umgås, så jag tog chansen att  testa ett tips jag hade fått: pommes frites på sötpotatis. Det var en ny bekantskap, för jag har aldrig använt sötpotatis till någonting förut... och även om fritsen inte blev särskilt krispiga smakade de mycket bättre än de vanliga, så jag tror att jag har hittat en ny favorit i matlagningen. Tänker att konsistensen på sötpotatisen nog gör den perfekt i sådant som pyttipanna, pytt, mos och rostade rotsaker - och så färggrann den är! Sötpotatis är också bättre än potatis för diabetiker, eftersom den inte innehåller lika mycket stärkelse... för ni vet väl att stärkelse är en sockerart?

Sedan mamma krupit i säng för kvällen satte jag mig att betala så många räkningar vi hade råd med samt skuldsaneringen, och efter det bakade jag en morotskaka. Morötterna hade hunnit bli mjuka, men jag finhackade dem med en kockkniv i stället för att riva dem och det blev lika bra. När allt var klart och kakan stod i ugnen, fick jag tipset av en vän på FB att man kan lägga mjuka morötter i kallt vatten i någon halvtimme, så blir de som nya igen... av detta kan man lära sig att man gör klokt i  att konsultera sina vänner innan man sätter igång ett projekt! *skrattar* Nå, kakan ser ut att ha blivit bra, och i morgon skall jag göra ett kaneltäcke på den och bjuda mamma på lite gott till fikat när hon kommer hem från "dagis". 

I morgon kommer de duktiga karlarna från Laxen för att avsluta rensningsjobbet i källaren, och så kommer saneringskillen för att ställa upp avfuktare. Skall ringa försäkringsbolaget och höra hur jag gör för att rapportera elkostnaden för dem, för de skall ju stå rätt länge och drar, vad jag förstår, över tusen watt vardera... puh, det blir en dyr historia! 

Apropå det, så har jag nu kollat upp det där tipset om fastighetsägaren inne i Gullspång och tyvärr visade det sig vara en återvändsgränd... de har bara ettor och tvåor, och dessutom finns det ingen hiss i huset, så det var ingen idé att ställa oss i kö hos dem (alldeles bortsett från att de redan hade fem-sex personer som köade, vilket gör väntetiden ganska många år lång). Synd! Men jag skall prata med kommunen (vi står redan i deras bostadskö) för att höra hur det ligger till med de omtalade planerna på ett nybygge i centrum... idag läste jag i lokaltidningen att de tar emot ansökningar till ett nybygge i Hova, men dit vill vill inte flytta eftersom vi har våra vänner och den vård vi känner oss trygga med här.

Nu skall jag ner och hänga det duntäcke på tork som jag har kört i tvättmaskinen, och sedan är det nattisdags.