Jag hoppades att det bara var något jag hade råkat få i mig, när magen fick spader natten till igår... men nej, eländet har bara fortsatt och fortsatt, och idag fick jag klart besked att det är maginfluensa jag har drabbats av. Och nu är det ju så, att det aldrig finns någon lämplig tid-punkt för en sjukdom... men kunde den inte ha väntat i två dagar till? Jag skulle ju ha åkt med två kollegor från Djurskyddet Kristinehamn till Stockholm i morgon bitti för att delta i Djurskyddet Sveriges (DS) extra årsstämma, vilket också hade inneburit en chans att få se DS' lokaler och förhoppningsvis träffa de trevliga människor som jag lärde känna på förra stämman (i våras). Tyvärr har jag inte samvete att dyka upp på ett ställe där folk från hela landet samlas, smitta ner dem med den här uschliga sjukan och sedan låta de stackarna dra med sig eländet hem till sig... så jag blir kvar hemma. Helt nattsvart är det dock inte, för efter ett samtal med DS' kansli i morse har jag blivit registrerad som deltagare via Internet istället - så i morgon skall jag följa stämman här på laptopen och få avge min röst i de olika valen elektroniskt. Det är ju framför allt det som känns så viktigt - har vi nu fått tre röster att använda för DS Kristinehamn vill jag ju att vi skall få avge alla tre!  Och i och med att jag sitter hemma, har jag nära till badrummet (det lär behövas!) och kan ändå göra mig nyttig för vår fina förening. Plus, som sagt, att jag inte smittar ner någon.

P.g.a. min krånglande mage har jag hållit mig hemma hela dagen, och nu när jag vet att det inte spelar någon roll vad jag äter - bara jag får i mig tillräckligt med vätska - har jag lagat god mat och suttit och tittat på TV tillsammans med mamma medan vi har gosat med katter och hund. Jag aktar mig noga för att använda mammas badrum och hoppas att hon därmed slipper få det här... hon har fått lägga upp maten själv åt sig, och den har för säkerhets skull lagats i ugnen så att inga basilusker skulle överleva. Diskar gör vi i diskmaskinen, så det bör inte vara någon större risk i det momentet.

Stackars Belle har tyvärr måst stanna hemma från skogen idag, men har istället varit ute i trädgården en fem-sex gånger under dagen och nosat runt i sin långa löplina. Fast hon ligger ändå mest och solar sådana här fina dagar, så jag tror inte att hon led särskilt av det. Och sina behov gör hon på bestämda platser där jag senare kan ta upp det hon producerar... 

Apropå det, måste jag få skvallra om en lustig sak. Efter middagen i kväll monterade jag isär köksfläkten för att göra den ordentligt ren - och eftersom filtret är så stort, gick det inte ner i diskhon... så jag fyllde badkaret ungefär en decimeter och sprejade i diskmedel. I samma stund Philemon och Belle hörde vattnet spola i badrummet sprang de iväg åt varsitt håll och gömde sig! *skrattar* Det tog ett bra tag innan de slappnade av och insåg att ingen av dem skulle tvingas bada i kväll, utan att det var fläktfiltret som skulle läggas i blöt...