Lördagskväll, da'n före da'n före da'n före doppareda'n 

Det var nog tur att jag redan på ett tidigt stadium bestämde mig för att lägga ribban väldigt lågt i jul, för jag är så trött att jag i princip bara tar hand om djuren, äter och sover. Lyckligtvis är i stort sett allting ordnat... under dagarna som gått sedan jag fick pensionen har jag handlat julmat, tankat bilen, ordnat det jag (vi) behöver... så det enda jag har kvar att göra nu är doppet. Och det tänker jag inte ta itu med förrän jag kommer hem från julfirandet hos syrran med familj. Så det gör ju faktiskt ingenting att jag inte orkar mer nu, utan mest slöar medan maskinerna fått ta över jobbet - alltså, tvätt- och diskmaskinerna. Ni trodde väl inte att jag hade en armé av robotar som gjorde allting? Hihi!

Själv häckar jag i soffhörnan med djuren, vi har svept in oss i en filt och slötittar på TV. 

Vad skall jag göra i jul, förutom att äta och sova? Förhoppningsvis inte mycket. Virka, läsa, skriva brev till Mia (fick ett från henne igår), Kanske läsa, om jag inte somnar med boken i handen. Ta långa, sköna promenader med hundarna om vädret tillåter. Bara vara.

Idag blir jag inte filosofisk; det är jag för trött för.