Lördag kväll    

Jag vågar nästan inte säga det, av rädsla att någon ny katastrof skall kika in genom fönstren, men just nu känner jag mig bekymmersfri.

Eftersom jag kunde använda CPAP:en i natt, sov jag som en sten utan att vakna en enda gång. När jag steg upp på morgonen kände jag mig utvilad, och eftersom Belle ville ut tog jag en mugg te med mig och satte mig i trädgården för att njuta av solskenet. Redan så tidigt var det +2o grader i skuggan... rena sommarvädret! Och himlen var klarblå. Så jag släppte ut katterna i kattgården, Belle låg i gräset nedanför utetrappan och "solade" (om man kan säga så om en svart hund? Hihi!) till hon flämtade av hettan och tungan hängde som en död sill ur munnen på henne... nej, jag tvingade henne absolut inte att stanna i solen,  utan det var hon som inte ville gå in! Till sist fick jag "tvinga" henne att gå inomhus, dricka vatten och sedan lägga sig att vila, och då gjorde jag detsamma själv eftersom huvudet började reagera på det skarpa solljuset.

En stund senare dök Tina och Tore upp för att hjälpa mig fundera över hur jag bör placera den "nya" soffan i vardagsrummet (vill ju helst ha det klart innan mamma flyttar hem på tisdag eftermiddag). Jag hade ägnat lång tid åt att försöka tänka ut hur det skulle göras, men kände mig helt blank i skallen... så jag ringde och frågade om de kunde tänka sig att ge mig sina reflektioner. Det slutade med att Tina sa åt mig att så snart Kooperativet Laxen varit här och burit ut den gamla soffan (jag ringde dem igår, och de har lovat att komma antingen på måndag eller tisdag) skall jag ringa henne så kommer hon och Tore hit och bär in och monterar den "nya" soffan på plats. Visst är de snälla!  <3 Själv bad jag dem att passa på att titta i garaget om det är något de vill ha, eftersom vi inte kan ta någonting med oss därifrån när vi flyttar (annat än vinterdäcken och snöslungan)... och de blev väldigt glada, såg sig omkring en lång stund och bad sedan att få komma tillbaka när släpet är lagat - hihi!

När de hade åkt, tog jag Belle med mig och besökte mamma på Björkskär. Hon hade nyligen kommit hem från dialysen och var förstås väldigt trött, men vi fikade i alla fall tillsammans och jag läste gårdagens Mariestads Tidningen för henne. När det var dags för patienternas middag, åkte Belle och jag hem igen och ordnade mat åt oss själva - katterna och Belle fick sina respektive blötmatssorter medan jag grillade en karrébit som jag åt med råstekt potatis och lite majonnäs. Mmm! 

Sedan har jag bara suttit  här i soffan och virkat, medan jag har tittat på "Poirot" (flera avsnitt) på TV. Och nu är det definitivt nattisdags för oss allihop... åtminstone jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. 

I morgon hoppas jag orka förbereda det här rummet för ommöbleringen...