Onsdag kväll 


Så kom den äntligen - den förlösande åskan! I flera dagar har det inte bara varit varmt, utan direkt kvalmigt och tungt att andas också för oss som inte har svårt med andningen... så hur illa har det inte varit för lungsjuka, som t.ex. Nina?!? Också hjärtsjuka har problem när luften blir så här tät som den varit, det vet jag av hur först pappa och sedan mamma hade det. Med andra ord var åskan verkligen efterlängtad, och det efterföljande ösregnet likaså... fast Belle var måttligt road, tvärtom stressade hon upp sig rejält när mullret nådde en sådan magnitud att rutorna skallrade. Så jag fick sitta med henne insvept i en filt i mitt knä till det lugnade ner sig utanför - vilket tog ett par timmar. 

Själv älskar jag både åska och regn. Har alltid njutit av dofterna, den fräscha luften och hur alla ljuskällor speglar sig i vattenpussar inte minst i asfalt. Det är så vackert! Regnet är också viktigt, för vi står inför vår andra sommar med hetta och torka, brunnarna sinar och skogsbränderna hotar... förra sommaren var en veritabel katastrof på många olika sätt, och jag ber intensivt att det inte skall bli likadant i år.

Nu har det slutat mullra, och regnet (liksom Belle) har blivit lugnare. Robin brydde sig inte ens om de värsta smällarna, men så finns det inte mycket som rubbar hans lugn... kanske de sekunder jag håller upp hans mun och sprutar in antibiotikaguckan i halsen på honom *ler snett*. I övrigt är han sitt vanliga jag, och bortsett från att han bär tratt kan man inte tro att han är skadad. Fast jag längtar verkligen efter att såren skall läka och hans kind bli ljus och fjunig igen...

Har ägnat dagen åt att förbereda inför Åtorpsdagen på lördag, då jag skall sitta vid ett bord och sälja mina virkade alster. Det är förstås min förhoppning att folk skall tycka om dem och köpa mycket, och för att vara säker på att allting fungerar kommer jag dels att ha växelpengar med mig, dels sätta upp en skylt med mitt Swish-konto (som går direkt till mitt bankkonto) för den som inte har pengar med sig. Och Belle får vara i en hundbur jag har köpt av Alex, mysigt bäddad och med en filt över så att hon har skugga ifall solen gassar. Mat och vatten har vi förstås också med oss; jag har köpt äpplen till mig att mumsa på, och Belle får med sig torrisar. Skall faktiskt bli riktigt roligt! Och jag behöver inte oroa mig för rastandet av Bellen, för själva försäljningen pågår bara mellan 11 och 14, och om jag har rastat henne precis innan och rastar henne direkt efter, klarar hon sig bra de timmarna. 

Idag fick jag också veta att Carina tänker åka till kyrkan på söndag, och givetvis hakade jag genast på! Efteråt skall vi besöka Södertälje katthem, för jag har ganska mycket jag vill skänka till deras loppis och det känns praktiskt att lämna de sakerna på vägen hem eftersom vi ändå passerar Södertälje då. 

Nu tänker jag ta en svalkande dusch.